SPECIALE EVENEMENTEN OP HET WATER

AMSTERDAM / HOLLAND BIKE & SAIL

Sail & Bike Amsterdam

Sail & Bike Amsterdam

Dag 1 : We gaan vroeg op pad naar het Ijsselmeer. Dit meer ontstond uit het afsluiten van de Zuiderzee en is een ideale omgeving voor het  zeilen op grote klippers.

Er zijn een pak minder golven dan op de Noordzee en het comfort van dergelijke boten is ook veel groter dan de zeiljachten op zee.

Bovendien kennen deze houten pareltjes een nostalgische charme om u tegen te zeggen. 

We zeilen tot in de late namiddag, lunchen doen we aan boord.

‘s Avonds gaan we aan land voor een potje mosselen en frieten, spontaan aangedikt met enkele stoere zeilersverhalen.

Hoe ging dat liedje ook al weer van dat kleine café aan de haven ?

Dag 2 : we verlaten de boot en nemen de fietsen langsheen de boorden van het Markermeer.

Met het vlakke land als decor komen we via Edam terecht in Volendam.

Dit plaatsje is een merkwaardig gegeven : jarenlang was het een traditionele, katholieke vissersenclave in een protestantse omgeving.

Tegenwoordig een geanimeerd toeristenoord met een hele reeks gekende zangers op zijn grondgebied, durft u een Nederlandse smartlap live aan ?

Na de middag eindigt de tocht in Amsterdam.

Terug naar huis of verlenging met tochtje op de Amsterdamse grachten en « hapje, stapje » toer waarbij  u voorgerecht, hoofdgerecht en dessert op een verrassende locatie neemt. Lekker toch ?

Dag 3 : Onze zanger/gids neemt u mee doorheen de straten van de volkswijk De Jordaan en bedelft u onder de anekdotes, daarna is het staffere kost langsheen die andere volksbuurt bij de walletjes.

Na de lunch is het tijd voor de laatste activiteit : we stellen een city game voor waarbij teamwork, adrenaline en fun de ingrediënten zijn.

Vraag vrijblijvend meer inlichtingen